Oops...
Slider with alias slider1 not found.

Entertainment Business Arena tulee jälleen!

Viihdeteollisuuden toimijoiden kohtaamispaikka Entertainment Business Arena järjestetään Helsingin Pörssitalossa (Fabianinkatu 14) keskiviikkona 24.4.2019.

Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma vakuutti osallistujat monipuolisella ja mielenkiintoisella sisällöllään ja osoitti jo tuolloin, että koko viihteen kentän yhdistävälle tapahtumalle on tarvetta. Suomalainen viihdeteollisuus on laaja ja kirjava toimijakenttä, jossa yrityksiä on kaikenkokoisia, itsensä työllistäjistä suuriin kansainvälisiin jätteihin. Viihteen kentällä onkin paljon erilaista ammattitaitoa ja potentiaalia yhteistyölle ja synergioille. Toisiltaan oppiminen ja yhdessä kehittyminen avaa tietä tulevaisuuden menestymiselle.

[bg_collapse view=”link-inline” color=”#FFF” icon=”zoom” expand_text=”Lue lisää” collapse_text=”Lue vähemmän” ]EBA on paikka kohdata uusia ja tuttuja kollegoja eri viihteen sektoreilta ja oppia ymmärtämään entistä paremmin eri alojen tapoja toimia. EBAssa verkostoidut luontevasti ja löydät uusia bisnesmahdollisuuksia. Tapahtuman ohjelmasisältö rakentuu eri aloja yhdistävistä ja yhteisesti kiinnostavista, ajankohtaisista aiheista sekä toimialakohtaisista innovatiivisista case-esittelyistä. Tapahtuman pääjuontajana on toiminut vuosittain Jussi Heikelä.

EBA on tapahtuma, jossa viihteen eri toimialojen kohtaaminen on vaivatonta, aitoa, ammattimaista ja ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa. Musiikki-, televisio-, radio-, peli- ja elokuva-alat, liveviihde ja alati kasvava muu viihteen kenttä: tervetuloa mukaan! [/bg_collapse]

EBA 2019 ohjelmaa julkistetaan tammikuusta alkaen!

EBA 2018 ohjelma

Tiketti-Sali

9:00 Tervetuloa EBA:an

Tapahtuman isäntä Jussi Heikelätoivottaa kaikki tervetulleeksi Entertainment Business Arenaan!

9:15 Kasvua kansainvälistymisestä

Viihteen alojen yritystoimintaa – kasvua kansainvälistymisestä

Vuoden 2017 EBAssa esiteltiin yrityksiä, jotka hakevat kasvua monialaisuudesta. Nyt EBA tuo jälleen estradille kiinnostavia viihteen alojen kotimaisia yrityksiä, kun Tiketti-salin ohjelman avaa keskustelu kansainvälistymisestä. Pääomarahasto IPR.VC:n Timo Argillanderin johdolla kysytään, millä eväillä suomalaiset viihdealan yritykset ponnistavat kansainväliseen menestykseen ja millaisia haasteita yrityksissä kohdataan kilpailussa kansainvälisillä markkinoilla. Keskustelussa puheenvuoron saavat kotimaiset yritykset, jotka kilpailevat elintilasta isojen kansainvälisten yritysten kanssa ja hakevat itse kasvua kansainvälistymisestä. Keskustelemassa tuotantoyhtiö Fisher Kinginperustaja ja vastaava tuottaja Matti Halonen, Superwood-festivaalia Aasiaan vievä Pirjo Suhonen Ivana Helsingistä,poptähti Almaa kansainväliseen menestykseen luotsaavan yrityksen PME Recordsin toimitusjohtaja Teemu Laitinen sekä televisolähetyksiin ja tapahtumiin virtuaalitekniikkaa toteuttava Keho Interactiven Head of Business Development & Co-founder  Jan Kolkkinen.

10:15 Livetrendit

Livetrendit

EBA tuo estradille live-alan keskeiset toimijat pohtimaan, millä kasvavan livebisneksen yleisö seuraavaksi hurmataan. Jättifestivaalit kasvavat entisestään ja brändikonsepteja monistetaan. Haluaako yleisö jatkossakin massatapahtumia vai haetaanko elämyksiä yhä enemmän pienemmistä tapahtumista ja eksklusiivisuudesta? Keskustelun fokuksessa ovat ajankohtaiset ja lähitulevaisuuden liveviihteen trendit sekä kiihtyvä kilpailu kuluttajista. Keskustelussa pohditaan myös, mitä Suomen livekentän rakenteelle tapahtuu järjestökentän uudistumisen sekä muiden alan ajankohtaisten ja tuoreiden muutosten pyörityksessä.

Live-keskustelua moderoi Finland Festivalsin toiminnanjohtaja Kai Amberla ja mukana ovat toimitusjohtaja Nelonen Media Liven Anssi Nevalainen, toiminnanjohtaja Salla Vallius LiveFIN ry:ltä, pääpromoottori Zachris Sundell Live Nation Finland Oy:ltä, Tiketin markkinointi- & viestintäjohtaja Veera Rusanen sekä vastaava tuottaja Tuomas Sara (ILMIÖ / H2Ö –festivaali).

11:15 Viihteen työmarkkinat tulevaisuudessa

Viihteen työmarkkinat tulevaisuudessa

Yhteiskunnassa on käynnissä kiivas keskustelu työntekemisen ja työympäristöjen muutoksista ja trendeistä. EBA tarttuu tähän hyvin ajankohtaiseen aiheeseen viihdeteollisuuden näkökulmasta, kun elokuvan, pelialan, television, musiikin ja event-alan huippuammattilaiset kohtaavat toisensa Tiketti-salin stagella.

Tässä viihteen eri toimialoja törmäyttävässä keskustelussa pohditaan, miten yhteiskunnalliset työelämän muutokset näkyvät viihdebisneksessä tulevaisuudessa. Keskustelussa kysytäänkin, millaista työvoimaa ja mitä taitoja aloilla tarvitaan tulevaisuudessa ja kasvaako ihmistyön määrä uusien ammattien myötä vai vievätkö robotit työt viihteestäkin? Entä onko verkostoissa viihteen tulevaisuus ja sopiiko trendikäs itseohjautuvuus juuri parhaiten luovan alan töihin?

Keskustelussa mukana Senior Consultant, Games Talent Acquisition, Arja Martikainen Baronalta, toimitusjohtaja Riina Kullas Moskito Televisionista, toimitusjohtaja Rowan Raffety NEM Agencystä, tuottaja, Head Of Feature Films Jarkko Hentula Yellow Film & TV:stä sekä liiketoimintapäällikkö Maria Sahlstedt TampereTalosta.Keskustelun aluksi kuullaan MindMill Networkin ennakoinnin asiantuntija Otto Tähkäpäänalustus työelämäkehityksestä ja sen tulevaisuudesta. Tähkäpää on erikoistunut tulevaisuuden työhön, osaamiseen ja koulutukseen liittyviin kysymyksiin.

12:15-13:00 LOUNAS

EBA-passilla maksuton lounas Royal-salissa klo 11.00-13.30.

13:00 Sponsorit äänessä

Sponsorit äänessä

Sponsorointi- ja tapahtumamarkkinointiliiton teettämän tutkimuksen mukaan yritysten sponsori-investoinnit ovat kasvaneet Suomessa voimakkaasti viime vuoteen verrattuna. EBAssa kuullaankin nyt suoraan investointien tekijöiltä, millaisia kumppaneita viihteestä ja kulttuurin kentältä haetaan ja mitä yhteistyöllä tavoitellaan. Keskustelun aikana kuullaan myös mielenkiintoisia sponsori-ja yhteistyön -case-esimerkkejä. Keskustelemassa ovat markkinointi- & brändijohtaja Johanna Jäkälä Finnairilta ja markkinointisuunnittelija Jere Pellinen Veikkaukselta.

Keskustelun alustaa ja moderoi Sponsorointija tapahtumamarkkinointiyhdistyksen toimitusjohtaja Risto Oksanen.

14:00 Kumppanuuksista lisää kasvua

Kumppanuuksista lisää kasvua ja uusia yleisöjä

Brändiyhteistyön suosio kasvaa ja yhä useammin yritykset hyödyntävät mm. tunnettuja julkisuuden henkilöitä brändilähettiläinä tuotteilleen. Erilaiset yhteistyön mahdollisuudet kehittyvätkin jatkuvasti, lisensointibisnes kasvaa ja myös monet suomalaiset yritykset hakevat kasvua erilaisten kumppanuuksien ja brändiyhteistyön avulla. EBA:ssa pääsemmekin nyt kuulemaan käytännön esimerkkejä innovatiivisista ja onnistuneista kumppanuuksista meillä ja maailmalla, kun Saksan Sony Musicin brändijohtaja Lars Düysen saapuu Suomeen ja esittelee EBAssa kiinnostavia bränding-&partnership caseja yhdessä Suomen Sonyn Brand Managerin Piia Sarajuuren kanssa. 

Larsia ja Piiaa jututtaa lavalla agentti- ja managerijärjestö AGMAn johtaja Kati Uusi-Rauva. Ennen case-esimerkkejä, kuulemme Katin johdannon brändien väliseen yhteistyöhön ja lisensointiin. Iso osa AGMAn jäsenyrityksistä toimii lisenssiagentteina ja yhdistys on avannut brändilisensointia liiketoiminnan työkaluna jo useita vuosia mm. Lisenssi=Bisnes- ja Nordic Brand Licensing Market -tapahtumissaan. Johdannossa Kati avaa yleisölle brändilisensoinnin globaalin ja Suomen markkinoiden mittasuhteita ja kertoo myös tuoreimmat kuulumiset Aasian lisenssibisnesympyröistä.

15:00-15:30 KAHVI

Iltapäiväkahvi

15:30 Boostia myyntiin!

Boostia myyntiin! Petri Parvisen puheenvuoro modernista myyntityöstä

Suomen ensimmäinen ja ainoa myynnin professori Petri Parvisenpuheenvuoro antaa konkreettisia työkaluja viihdebisneksen toimijoille kehittää yrityksen palvelu- ja tuotemyyntiä sekä omia valmiuksiaan myynnissä. Parvinen puhuu siitä, miten modernin myyntityön avulla on mahdollista muuttaa liiketoimintamalleja ja saavuttaa uusia tulonlähteitä. Yrityksissä pureudutaan usein markkinoinnin kehittämiseen ja suunnitteluun, mutta talouden, menestymisen ja kasvun kannalta olisi merkittävää panostaa myös myynnin kehittämiseen ja vuorovaikutuksen psykologian ymmärrykseen. Myynnin huippuasiantuntija Petri Parvinen avaa puheenvuorossaan mm. yksilöllisen vuorovaikutuksen taktiikoita, yhteisöjen kautta myyntiä sekä henkilöbrändin rakennusprosessia. Petri Parvisen puheenvuoro on suunnattu kaikenkokoisille viihteen alojen yrityksille ja organisaatoille, jotka haluavat kehittyä myyntityössä b2b ja b2c -sektoreilla.

Professori Petri Parvinen toimii Strategisen markkinoinnin ja johtamisen professorina Helsingin Yliopistossa sekä Myynnin johtamisen professorina Aalto Yliopistossa. Useiden tutkimushankkeiden vetäjänä hän on keskittynyt mm. liiketoimintayksiköiden kasvun, kannattavuuden ja kansainvälistymisen johtamiseen.Parvisen oman tutkimuksen aihealueita ovat olleet mm. korkean teknologian kaupallistaminen, digitaalinen myynti ja innovaatiomyynti. Hän on toiminut myös luennoijana ja vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa. Parvinen on yksi Suomen suosituimmista ja pidetyimmistä liikkeenjohdon kouluttajista, luennoitsijoista ja puhujista. Hän jakaa akateemista tutkimustietoa, yritysesimerkkejä ja kokemuksen kautta opittua yksityiskohtaisella, innostavalla ja elämänmakuisella tavalla. Hän toimii jatkuvasti myynnin parissa yrityksissä, joissa hänellä on perustajan, sijoittajan, hallitusammattilaisen tai konsultin rooli. Parvinen on perustanut ja/tai pääomarahoittanut 14 kasvuyritystä. Hänen kirjoittamia kirjoja on myyty kymmeniä tuhansia.

16:45 Audion vuosi 2018

Audion vuosi 2018

EBA tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen ja nostaa keskusteluun audiobisneksen ja audion kulutuksen kasvun. Suomalaiset ovat löytäneet podcastit ja radiosovellukset ja yritykset opettelevat hyödyntämään uutta mediamuotoa markkinoinnin työkaluna. EBAn isännän, kokeneen radioammattilaisen Jussi Heikelänjohdolla kysytäänkin, mihin kaikkeen radio mediana taipuu ja miten audiobisnes Suomessa kehittyy? Tiketti-salin lavalle nousee vakuuttava rivi Suomen radiokentän vaikuttaja kertomaan audion uusimmista tuulista ja kurkistamaan tulevaisuuteen. Mukana keskustelemassa ovat yrityksille podcast-palveluja tuottavan uuden PodimedianSanna Mämmi, Nelonen Median radioiden sisältöjohtaja Johannes Saukko, Radiomedian toimitusjohtajaStefan Möller, sisältäjohtaja Ninja Huhtamäki uuden kotimaisen innovaation Minicastin lanseeranneesta Kieku Labsista sekä toimitusjohtaja Sami TenkanenBauerMedialta.

17:30 EBA 2018 loppuyhteenveto

Päivän saldo. Jussi Heikelävetää yhteen EBA-päivässä kuullun ja opitun.

Tervetuloa Afterworkiin!

Tervetuloa Loungeen Sony Musicin hostaamaan Afterworkiin! Tarjolla tapaksia, viiniä ja olutta. Myös baari palvelee, maksu käteisellä tai kortilla.
Aftwerworkin jälkeen kuljetus EBA-jatkoille Circukseen (Salomonkatu 1-3, Hki) klo 19.45. EBA-passilla vapaa pääsy! EsiintyjinäAleksanteri Hakaniemi, Mäkki ja View.

New Tech-Sali

9:30 Luova teknologiamyrsky

Luova teknologiamyrsky – teknologian ja luovuuden yhteistyöllä menestykseen

Aalto Studiosin operatiivinen johtaja Marcus Korhonenavaa puheenvuorollaan EBAn New Tech-salin päivän. Marcus valottaa viime vuosien teknologian murrosta esimerkkien kautta ja havainnollistaa kuinka menestymisen takana on yhä useammin teknologian ja luovuuden saumaton yhteispeli, ja kuinka tulevaisuudessa ei ilman monialaista näkemystä yksinkertaisesti enää vain pärjää. Miten luovat alat hyödyntävät uusia teknologioita nyt, entä tulevaisuudessa?

Puheenvuorossaan Marcus myös avaa uuden digitaalisen ajan Mediakeskuksen, Aalto Studiosin suunnitelmia saattaa yhteen luovan talouden tekijät designereista, elokuvantekijöhin, insinööreihin, pelikehittäjiin, arkkitehteihin, tubettajiin, start-up yrittäjiin ja aina pääomasijoittajiin saakka. Aalto Studios on kymmenien miljoonien eurojen monialainen panostus, joka on osa Aalto yliopiston suurempaa satojen miljoonien panostusta tekniikan, taloustieteen ja taiteen yhteensaattamiseksi Otaniemessä.

10:00 WhatsApp draama

WhatsApp-draama – uusi tapa puhutella Z-sukupolvea

Tyttöjenmedia Demin julkaisema Suomen ensimmäinen WhatsApp-draama tavoitti sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia tyttöjä. Alehtien liiketoimintajohtajaAnni Lintulakertoo EBA:ssa case-esimerkin avulla, miten yleisösuhdetta rakennetaan puhelimen ruudulla ja millaisia liiketoimintamalleja WhatsApp-draama tarjoaa mediayritykselle ja kaupalliselle yhteistyökumppanille.

Anni Lintula vastaa A-lehdissä nuorten medioiden liiketoiminnasta. Hän työskentelee verkkoyhteisöjen rakentamisen, digitaalisen tarinankerronnan ja sosiaalisen median, kuten SnapChatin ja YouTuben, parissa. Annilla on syvällistä ymmärrystä sukupolven Z arvoista, asenteista ja mediankäyttötavoista. Anni on ollut toteuttamassa useita tutkimushankkeita Z-sukupolven mediankäyttötavoista ja perustanut Suomen ensimmäisen YouTube-aiheisen lehden, Tuben.

10:30 Kuinka ihmistä ääniohjataan?

Timo osti kauluspaidan, eikä nyt ymmärrä miksi. Miten ihmistä ääniohjataan?

Ääniguru Lauri Domnicktutustuttaa EBA-yleisön hyvin ajankohtaiseen asiaan: ääneen ja kuinka se vaikuttaa meihin. Audion rooli tulee kasvamaan vahvasti mainonnan ja digitaalisten kanavien lisäksi erilaisissa tiloissa. Suomessakin on jo päästy tutustumaan maamme ensimmäiseen, täysin äänimaisemoituun kauppakeskukseen Kampissa. Kansainväliset kokemukset osoittavat äänen merkityksen osana onnistunutta asiakaskokemusta ja tuloksellista äänisuunnittelua onkin toteutettu kauppakeskusten lisäksi mm. lentokentillä, hotelleissa, ravintoloissa, pankeissa ja liikenneasemilla.

Bauer Median Head of Audio Branding Lauri Domnick avaa puheenvuorossaan äänen vaikutuksia ihmisiin ja sitä, kuinka tätä tietoa voidaan hyödyntää osana liiketoimintaa. Saamme myös kuulla Kauppakeskus Kampin äänimaisemoinnista lisää Heli Vainiolta,jonka kanssa projekti toteutettiin. Heli vastaa nykyisin Kalasatamaan nousevan kauppakeskus Redin markkinoinnista, jossa äänellä tulee niin ikään olemaan suuri merkitys.

11:15-12:00 LOUNAS

EBA-passilla maksuton lounas Royal-salissa klo 11.00-13.30.

12:00 Keinotodellisuutta viihteeseen

Keinotodellisuutta viihteeseen – kehittyvän AR/VR markkinan mahdollisuudet

Uudet teknologiat tulevat vauhdilla ja AR / VR markkina Suomessa kehittyy. Keinotodellisuuden parissa työskentelee jo yli sata yritystä. Virtuaalitodellisuuden läpimurtoa on ennustettu jo pitkään, mutta kuluttajamarkkina ei ole kasvanut odotetusti eivätkä mm. suurten teknologiajättien virtuaalilasit ole saaneet suuren yleisön suosiota. Lisätty todellisuus sen sijaan on kaikkien saatavilla älypuhelimien myötä. AR elävöittääkin viestiä ja jo monen yrityksen markkinoinnissa ja sen avulla voidaan luoda vaikuttavaa ja kiinnostavaa sisältöä eri tarpeisiin.

EBA tarttuu tähän ajankohtaiseen aiheeseen ja kysyy, mikä tänä päivänä on oikeasti mahdollista ja millaisia lisäarvopalveluja tämä markkina voi tarjota juuri viihdeteollisuuden toimijoille nyt ja tulevaisuudessa. Digital Media Finlandin Jari Muikunmoderoimassa keskustelussa AR / VR bisneksen huippuosaajat pohtivat markkinan kehitystä, avaavat kiinnostavampia uusia kehityssuuntia ja pohtivat, millaisia synergioita AR/VR firmoilla voi olla viihdeteollisuuden kanssa. Keskustelun aluksi Jari Muikku alustaa AR/VR markkinan tilasta Suomessa. Digital Media Finland julkaisi vastikään Nokialle tekemänsä tutkimuksen aiheesta.

Keskustelemassa mukana ovat elokuvallista virtuaalitodellisuutta tuottavan tuotantoyhtiön Rakka Creativen toimitusjohtaja llmari Huttu-Hiltunen, lähes 20-vuotisen uran pelialalla tehnyt, pelejä ja teknologiaa eri alustoille kehittänyt Kari Koivistoinen, VR/AR-yrityskiihdyttämön Nordic VR Startupsin johtaja ja sijoittaja Harri Manninensekä AR:ää omassa toiminnassaan hyödyntänyt, Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluvan Nelonen Media Liven Social Media Manager Anne Heikkonen.

13:00 Virtuaalinen ja todellinen yhdistyvät

Keho Interactive yhdistää virtuaalisen ja todellisen maailman

Keho Interactive kehittää teknologiaa ja menetelmiä virtuaaliseen ja todellisen maailman yhdistämiseen mm. tapahtumissa ja suorissa tv-lähetyksissä. Yrityksen teknologiaa nähtiin tänä keväänä YLE:n olympialaisten tv- lähetyksissä, kun varsinaisten urheilusuoritusten lisäksi kisojen seuraajat saivat nauttia asiantuntevista studioanalyyseistä, joihin Keho Interactive loi lisämausteeksi monipuolista virtuaaligrafiikkaa AR-tekniikan avulla. Katsojia ilahduttivat muun muassa virtuaalinen lumisade, kolmiulotteiset latukartat sekä erityistä huomiota herättäneet live-haastattelut, joissa haastateltava ”saapui” studioon hologrammina kisapaikalta.

Keho Interactive on lisäksi erikoistunut liikkeenkaappaukseen eli motion captureen, jonka avulla kaapataan ja muutetaan liikkuvan kohteen liikkeet digitaaliseen muotoon. Motion capture mahdollistaa liikkeen seuraamisen erittäin tarkasti. Todellisten ihmisten ja esineiden liittäminen virtuaaliseen ympäristöön onnistuu niin virheettömästi, että katsojalla on vaikeuksia erottaa todelliset elementit animoiduista. Virtuaaliset lavasteet voivat käytännössä olla mitä vain ja liikkeenkaappaustekniikan avulla lähes kaikki ideat ovat toteutettavissa! Keho Interactivessa tehdään jo yhteistyötä mm. esittävän taiteen toimijoiden ja YLE.n kanssa, mutta mitä kaikkea nämä uudet tekniikat mahdollistavat ja millaista yhteistyötä voisi syntyä eri viihteen kentän toimijoiden kanssa? Keho Interactiven toimitusjohtajaMikko Karsistoja myynnistä&kumppanuuksista vastaavaJan Kolkkinenesittelevät uusien teknologioiden mahdollisuuksia käytännössä esimerkkien kautta, kertovat mihin Keho Interactive panostaa tulevaisuudessa ja millaisia näkymiä teknologian kehityksessä on. Puheenvuoron jälkeen Mikko ja Jan kutsuvat kaikki EBA:n vieraat juttelemaan aiheesta lisää Loungen ständille.

13:30 Elokuvallinen VR

Rakka Creative vie tarinankerronnan uudelle tasolle

360-videolla ja elokuvallisella virtuaalitodellisuudella voidaan tarjota uusia elämyksiä katsojille ja kertoa tarina tavalla, johon ei ole ennen pystytty. Yrityksille tekniikka tarjoaa ainutlaatuisen tavan viestiä haluamaansa kohdeyleisölle. Rakka Creativen ydinosaamista ovat teknisesti laadukkaat, tarinalliset 360-videot jotka vievät katsojan mukanaan toiseen aikaan ja paikkaan saaden katsojansa täyden huomion.

EBA:ssa Rakka Creativen toimitusjohtaja, 360-videon ja elokuvallisen vr:n pioneeriIlmari Huttu-Hiltunenkertoo casejen kautta, miten tätä teknologiaa hyödynnetään.

Rakka Creative on myös tavattavissa Loungessa EBA päivän aikana, ja Ilmari kumppaneineen kutsuukin kaikki tutustumaan aiheeseen lisää!

14:00-14:30 KAHVI

Iltapäiväkahvi

14:30 Katsaus globaaliin XR-markkinaan

Kun puhutaan lisätystä todellisuudesta (AR), virtuaalitodellisuudesta (VR) sekä mixed realitystä (MR) käytetään yleisesti nimitystä XR-teknologia. Kansainvälisesti XR-markkinat kasvavat ja teknologian kehitys muokkaa viihdeteollisuuden toimintaympäristöä myös pelialan ulkopuolella. Nordisk Filmin Senior Vice President ja PlayStationin Pohjoismaista vastaava Suman Rathavaa puheenvuorossaan globaaleja XR trendejä ja avainteknologioita. Ketkä ovat maailmalla merkittävimpiä XR puolen toimijoita, millaiset teknologiset haasteet jarruttavat tai tukevat markkinan kehitystä ja millaisia ovat jättimäiset AR/VR toteutukset, joiden takana ovat maailman suurimmat viihdeyhtiöt? Entä miltä näyttää XR:n tulevaisuus?

15:30 Brändin merkitys - pelialan näkökulma

Brändin merkitys kiihtyvällä viihdemarkkinalla – pelialan toimijan näkökulma

Rovio Entertainmentin markkinointi- ja viestintäjohtajaVille Heijarija Brand Licensing -liiketoiminnan johtajaSimo Hämäläinenjohdattelevat EBA-yleisön brändin rakentamisen saloihin. Miten pelistä syntynyt, nyt maailmanlaajuiseen menestykseen yltänyt Angry Birds -brändi auttaa erottumaan kasvavalla ja kiihtyvästi kilpailulla viihdemarkkinalla, ja mitkä asiat ovat oleellisia brändin rakentamisessa. Esityksessä otetaan katsaus myös globaaliin pelimarkkinaan ja sen tulevaisuuden näkymiin. Peliala on kansainvälinen kasvuala ja suomalaiset ovat maailman huippuja pelinkehityksessä.

Mobiilipelit ovatkin Suomen suurin sisältövientituote ja suomalaisten pelien osuus maailman mobiilipelimarkkinoiden liikevaihdosta oli vuoden 2016 tutkimuksen mukaan 7 %. Miten tämä valtava markkina kehittyy tulevaisuudessa ja mikä rooli peliteollisuudella on globaalissa viihdemarkkinassa? Entä kuinka brändilisensointia hyödynnetään pelialalla kasvun ja kansainvälistymisen välineenä? Hittielokuva Angry Birdsin jatko-osaa valmisteleva Rovio Entertainment on yksi maailman tunnetuimmista viihdeyhtiöistä, jolla on yli 4 miljardia pelilatausta, yli 97% bränditunnettuus maailmalla ja melkein 2,5 miljoonaa tilaajaa Angry Brids YouTube -kanavalla

Esitys on englannin kielellä.

16:30 Somesessio Katleenan kanssa

Mediakohu! Mainekriisi! Somegate! Mistä ne tulevat ja mitä niille pitää tehdä? Suomen kallein siivooja Katleena Kortesuokertoo uusimmat kuulumiset ja kohunhallintakeinot puolessa tunnissa.

Bauer Media Lounge

10:30 Aki Linnahde & TUBE

Vuonna 2005 julkaistu YouTube on kasvanut maailman toiseksi suurimmaksi hakukoneeksi ja maailman toiseksi suosituimmaksi nettisivuksi Googlen jälkeen. Tuben sisältöjä katsotaan globaalisti kuukausittain miljardeja tunteja ja isot katsojamäärät houkuttavat myös yrityksiä. Nykyisin myös lähes kaikilla merkittävillä suomalaisillakin yrityksillä ja brändeillä onkin oma YouTube- kanavansa. Media-alan yrittäjä, radiokonkari ja itsekin tubettamaan ryhtynyt Aki Linnanahde jututtaa Suomen johtavan YouTube-videoverkoston Troot Networkin toimitusjohtajaa Joona Haataista ja tarkastelee Tuben roolia mediakentässä bisneksen ja henkilöbrändien kautta. Aki ja Joona keskustelevat mm. siitä, mitä tubettaminen on tänään, ja mitä mahdollisuuksia Tube tuo liiketoimintaan? Entä miltä näyttää YouTuben tulevaisuus?

12:00 Niina Backman & musaleffat

Kuluvan vuoden aikana tuotetaan peräti kolmea musiikkimaailman legendojen henkilögalleriasta aiheensa ammentavaa kotimaista elokuvaa. Niina kohtaa Juice-elokuvan tuottajan Marko Tallin ja Olen suomalainen -elokuvan linjatuottajan Hanna Virolaisen, ja selvittää mikä suomalaisen musiikin ikoneissa kiehtoo elokuvatekijöitä ja yleisöä. Kokeneiden tekijöiden kanssa jutellaan, mitä millaisia haasteita elokuvien tekemisessä kohdataan, mitä elämänkerta-elokuvat vaativat tekijöiltä ja millaisia tekijöitä nämä elokuvat tarvitsevat? Ovatko leffat koko kansan rakastamista tähdistä varmoja hittejä jo lähtökohtaisesti?

13:00 Juha Valvio & viihteen urapolut

EBA:ssa keskustellaan viihteen alojen tulevaisuuden työmarkkinoista, ja Juha jatkaa aiheen parissa Bauer Media Loungessa ja kohtaa tunnetut tekijät live-ja pelialalta, Tuskaa järjestävän Finnish Metal Eventsin toimitusjohtajan Eeka Mäkysen sekä peliyhtiö Remedyn viestintäjohtajan Thomas Puhan.  Millaisena nämä kaksi nyt nelikymppistä oman alansa huippuammattilaista näkevät oman polkunsa työelämässä, miltä työ maistuu alati muuttuvan viihdekentän näköalapaikoilla ja millaisena Eeka ja Thomas näkevät oman alansa tulevaisuudessa?

14:00 Aki Linnanahde & Eppujen Torvinen

Eppu Normaali on neljän vuosikymmenen ajan ollut oleellinen osa suomalaista musiikkikulttuuria ja yksi rocktaivaan kirkkaimpia tähtiä. Vuonna 1976 perustettu bändi on myynyt 2 miljoonaa albumia ja vastaanottanut kaikkiaan 48 jalometallilevyä. Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka täytti stadionin jo vuonna 2004.  EBAssa tarjoillaan harvinaista herkkua, kun Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen avaa pitkää uraansa ja Eppujen vaiheita omasta näkökulmastaan juttutuokiossa Akin kanssa.

15:00 Niina Backman & hittien ennustaminen

Niina tapaa musabisneskonkari Leri Leskisen, ja kysyy, voiko hittejä tänä päivänä ennustaa? Lukuisten suosikkiartistien kanssa vuosikymmenet töitä tehnyt Leri on koko kansan tuntema tuottaja, kapellimestari, säveltäjä ja sovittaja. EBA:ssa kuullaan Lerin ajatuksia siitä, miten artistin breikkaamisen väylät ovat muuttuneet ja kuka menestyy ja miksi? Entä millaisia tarinoita koko kansan suosikkibiisien taakse kätkeytyy ja milloin menestys on suurin yllätys tekijöille itselleen?

16:00 Juha Valvio & retrobuumi

Televisiosta katsotaan Napakymppiä ja Onnenpyörää, festareilla kuunnellaan Nylon Beatia, Ressu Redfordia ja Suurähettiläitä. Mistä retroboomi kumpuaa? Vuosi 2018 on comeback keikkojen ennätysvuosi ja television ohjelmakartta pullistelee toinen toistaan vanhempien formaattien uusia versiota. Juha jututtaa Nelonen Liven Timo Isomäkeä ja viihteen erikoismies Janne Katajaa ja kysyy, onko vanha uusi uusi ja mistä musan ja tv:n retrobuumi kumpuaa?

Tapahtumaa isännöiJussi Heikelä.


“Suomi tarvitsee tällaista tapahtumaa.”

Jussi Heikelä, yrittäjä, viihteen ja median tekijä

“Pelialalla ei ole puutetta tapahtumista, mutta tapahtumia, jossa pelialan ihmiset pääsevät keskustelemaan poikkitoimialaisesti on vähän.”
KooPee Hiltunen, Neogames ry

“Suomalaisella elokuva-alalla on lukuisia uusien yhteistyökumppaneiden etsijöitä, joiden ammattitaidosta on hyötyä myös muille viihdeteollisuuden toimialoille.”
Tero Koistinen, Filmikamari

“On tarpeellista saada yhteinen foorumi, jossa jakaa kokemuksia eri tekijöiden kanssa. Maailma on kuluttajavetoinen ja kilpailemme kaikki ihmisten vapaa-ajasta. Nyt voimme luoda uusia kontakteja ja oppia toisiltamme sekä löytää uusia keinoja, millä pärjätä nykyhetkessä ja tulevaisuudessa.”
Stefan Möller, RadioMedia

Liput

 

Early Bird -lippu 220e+alv. 24%/kpl

Pakettihinnat:
2-4 henkilöä samasta yrityksestä 200e+alv./kpl

Yli 4 henkilöä samasta yrityksestä 180e+alv./kpl.

Promokoodi paketeille: PAKETTI 2-4, PAKETTI YLI 4

Ilmoittautumisia ei tarvitse tehdä samaan aikaan.

 

Osallistujat 2018

+ Klikkaa osallistujalista tästä auki

Vuoden 2018 tapahtuman osallistujalista. Löydät henkilöt, jotka ovat antaneet luvan julkaista nimensä.

Anu Aittoniemi Tullikamari = Klubi + Pakkahuone
Juhani Ala-Hannula Gramex ry
Paolo Alvarado Rovio Entertainment Corporation
Kai Amberla Finland Festivals
Marjut Apilo-Olson Finnkino
Timo Argillander IPR.VC
Aila Asu Musiikkitalo
Janne Auvinen Logomo
Niina Backman Bauer Media
Helena Bäckman Aalto Studios
Linda Castrén TAMK
Katri Chacona Rovio Entertainment Corporation
Lauri Domnick Bauer Media Oy
Lars Düysen Sony Music
Minna Eloranta Rovio Entertainment
Aino Greis Rovio Entertainment Corporation
Jukka Haarma haarma.com
Joona Haatainen Troot Network
Matti Halonen Fisher King Oy
Panu Hattunen Ilosaarirock, Kerubi
Ville Heijari Rovio
Jussi Heikelä  
Anne Heikkonen Nelonen Media Live Oy
Marjo-Riitta Heino Musiikkitalo
Krista Heinonen N.C.D. Cruise Oy
Henna Heinonen TAMK
Henna Helske HBO Nordic
Jarkko Hentula Yellow Film & TV
KooPee Hiltunen Neogames Finland ry
Jukka Holm Tampereen ammattikorkeakoulu
Taija Holm EBA Events
Jutta Hopp SF Studios
Ninja Huhtamäki Kieku Labs Oy
Ilmari Huttu-Hiltunen Rakka Creative Oy
Jukka Hynynen Jiffel Music Oy
Simo Hämäläinen Rovio Entertainment Corporation
Jari Ikonen Yle
Antti Isoaho Yle
Timo Isomäki Nelonen Media Live Oy
Jannika Joutsenniemi Happymoor
Tanja Järvensivu Tampereen Messut/Finland Events
Lauri Kaira Gramex ry
Jarkko Karhu Gramex
Toni-Matti Karjalainen Aalto-yliopisto
Mikko Karsisto Keho Interactive
Salla Karvonen ILMIÖ-festivaali
Janne Kataja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy
Anu Kauppi Live Nation
Aleksi Kauppinen MAIKKI Crew
Pekka Kauranen Musiikkitalo
Heidi Keinonen Medialogi Oy
Petri Kiiski Gramex ry
Mari Kinnunen Moskito Television Oy
Jenni Kivikoski Sony Music Entertainment Finland Oy
Ari Kivimäki Aalto Studios
Terhi Kivimäki-Latvala Yle
Eija Koistinen Sony Music Entertainment Finland Oy
Tero Koistinen Suomen Filmikamari ry
Lotta Koivisto Audiovisual Producers Finland – APFI ry
Kari Koivistoinen  
Elina Koivumäki Lexperience
Harri Kolehmainen MAIKKI Crew
Jan Kolkkinen Keho Interactive
Kaisu Kolu Nelonen Media Live
Marcus Korhonen Aalto Studios
Jori Korpelainen TAMK
Katleena Kortesuo Ei oo totta -blogi
Krista Kuitunen TAMK
Riina Kullas Moskito Television Oy
Jari-Matti Kurri Sunborn Catering Oy
Mervi Kuula Humak
Inka Kuutti Tiketti Oy
Hanna-Leena Köykkä TAMK
Mervi Käki Hämeenlinna – Kantolan tapahtumapuisto
Jorma-Tapio Laakso A-Uutispalvelut
Ilmo Laevuo Gramex ry
Anna-Maria Lahdenvesi TAMK
Teemu Laitinen PME Records / Pinnacle Helsinki Oy
Linda Labnaoui Tiketti Oy
Anniina Lehtipuu EBArena Oy
Marianna Lehtonen TAMK
Leri Leskinen MusicWorks Helsinki Oy
Aki Linnanahde Bauer Media
Mari Linnonmaa M.Proyecto
Anni Lintula A-Lehdet
Nina Lith Suomen Musiikintekijät
Samuli Lukkarinen TAMK
Jarkko Luoma Moskito Television Oy
Kreetta Luoma Kreetan Työ ja Huvi ky
Jenni Lähteenmäki EBA Events
Sinikka Långström Nelonen Media Live Oy
Kaisa Löfgren Succee Oy
Harri Manninen Nordic VR Startups
Arja Martikainen Barona IT / Games Jobs Finland
Noora Marttila Gramex ry
Sarianna Matikainen Nelonen Media Live Oy
Mirva Merimaa Tiketti Oy
Jari Muikku Digital Media Finland Oy
Leena Mäkelä TAMK
Eeka Mäkynen TUSKA
Sanna Mämmi Podimedia / Hasan Communications
Tuomo Mäntynen TAMK
Stefan Möller RadioMedia
Anssi Nevalainen Nelonen Media Live Oy
Lasse Nikkari Moskito Television Oy
Lumi Nivaro TAMK
Juuso Nieminen Hämeenlinna – Kantolan tapahtumapuisto
Hannele Nuotio Tampereen Messut/Finland Events
Olli Nurminen Audiovisual Producers Finland – APFI
Janne Nykänen Tarinakeidas
Minna Nyman Sunborn Catering Oy / Kulttuuritalo
Jouni Oksanen JOC – Jouni Oksanen Consulting Oy
Risto Oksanen Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry
Kaisa Paju Sony Music Entertainment Finland Oy
Nina Palmroos HBO Nordic
Joonas Parkkisenniemi TAMK
Petri Parvinen Aalto yliopisto
Jere Pellinen Veikkaus
Susanna Perämaa Teosto
Lauri Perämäki Rakka Creative Oy
Karina Pietikäinen Tmi Karina Pietikäinen
Jaana Pihkala TTVK ry
Thomas Puha Remedy Entertainment
Laura Pulkkinen Teosto
Kaisu Pulli Sony Music Entertainment Finland Oy
Antti Purhonen TAMK
Pinja Pynnönen Barona IT
Kari Pössi Piikkikasvi Agency
Rowan Rafferty Nem Agency
Julia Railosvuo SF Studios
Venla Rantanen Tiketti Oy
Antti Rask Teosto
Jari Rask Tiketti Oy
Suman Rath Nordisk Film Playstation
Iida Repo MAIKKI Crew
Sami Rikala Sony Music Entertainment Finland Oy
Juha Rislakki TTVK ry
Veera Rusanen Tiketti Oy
Tuuli-Elina Ruuskanen MAIKKI Crew
Juha Ruusunen Sony Music Entertainment Finland Oy
Ville Veikko Rämä Viveram Invest Oy
Tommi Saarikoski Sony Music Entertainment Finland Oy
Matti Saarinen Broadcast Solutions Finland Oy
Tomi Saarinen Sony Music Entertainment Finland Oy
Maria Sahlstedt Tampere-talo Oy
Risto Salminen Teosto
Marko Salo Sony Music Entertainment Finland Oy
Suvi Viki Salokoski Warner Bros. ITVP
Tuomas Sara ILMIÖ-festivaali
Piia Sarajuuri Sony Music Entertainment Finland
Juhana Sarkki Tampereen ammattikorkeakoulu
Johannes Saukko Nelonen Media
Katri Sipilä Teosto
Petra Sormunen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry
Pirjo Suhonen Ivana Helsinki
Zachris Sundell Live Nation
Aku Syrjä Akun Tehdas
Johanna Tahlo Hurja Media
Simo Takanen MAIKKI Crew
Jukka Tallgren Tampere-talo
Marko Talli Yellow Film & TV
Sami Tenkanen Bauer Media
Jenny Tervakari Tarasow Films
Toni Tervo Etelä Suomen Media / Iltamakasiini
Minna Tiihonen Yle
Arttu Tolonen Sahara
Juha Torvinen Akun Tehdas
Kai Torstila Rovio Entertainment Corporation
Mikko Tukiainen Sony Music Entertainment Finland Oy
Tommi Tuomainen Elements Music Oy
Otto Tähkäpää MindHill Network
Heidi Ursenius Finnair
Kati Uusi-Rauva AGMA
Heli Vahvanen-Mölsä Audiovisual Producers Finland – APFI ry
Heli Vainio REDI
Sara Valavaara TAMK
Miia Valenko  
Salla Vallius LiveFIN ry
Juha Valvio Bauer Media
Kati Vasell MAIKKI Crew
Erik Vierkens Yle
Eerika Vermilä Medialogi Oy
Hanna Vienonen Lieksan Vaskiviikko
Tero Viikari Tullikamari = Klubi + Pakkahuone
Hanna Virolainen Solar Films Inc. Oy
Niksu Väistö Live Nation
Antti Väisänen Warner Bros. ITVP
Henna Yli-Hukka TAMK
Sami Yli-Huumo Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy
     
     

Entertainment Business Arena -tunnelmia

Yhteystiedot

Ohjelma, sisältöyhteistyöt ja hallinto

Jenni Lähteenmäki
040 507 7890
jenni@ebarena.fi

Tiedotus, PR ja kumppanuudet

Taija Holm
040 748 3435
taija@ebarena.fi

Taloushallinto

Julli Väkevä
040 730 1631
info@ebarena.fi

Sometuotanto

Emilia Rinne
045 130 3659
emilia@propromotion.fi

Ajankohtaista

Voit klikata tästä auki lukeaksesi

Uutiskirje 8.5.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENA HUOMENNA KESKIVIIKKONA 9.5. – VIELÄ EHDIT MUKAAN!

Uutiskirje 7.5.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN BAUER MEDIA LOUNGESSA ESILLÄ VIIHDEBISNEKSEN KIINNOSTAVAT OSAAJAT JA PERSOONAT

Uutiskirje 27.4.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN OHJELMA-AIKATAULU JULKI!

Uutiskirje 26.4.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENASSA VIIHTEEN TEKIJÄT JA UUSI TEKNOLOGIA KOHTAAVAT

Uutiskirje 24.4.2018

MITEN ÄÄNIMAISEMOINNILLA OHJATAAN KULUTTAJAKÄYTTÄYTYMISTÄ?

Uutiskirje 16.4.2018

SALIT TÄYTEEN? KÄYTTÄJÄMÄÄRÄ KASVUUN? LISÄÄ KUMPPANUUKSIA? – BOOSTIA MYYNTIIN PETRI PARVISEN PUHEENVUOROSTA

Uutiskirje 6.4.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENASSA KESKUSTELLAAN WHATSAPP-DRAAMASTA JA AUDIOKULUTUKSEN KASVUSTA

Uutiskirje 26.3.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENASSA OVAT ESILLÄ VIIHTEEN TYÖMARKKINAT JA UUDET AR/ VR TEKNOLOGIAT!

Uutiskirje 19.3.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ENTERTAINMENT BUSINESS ARENASSA ESILLÄ VIIHTEEN SPONSOROINTI, BRÄNDÄYS JA KUMPPANUUDET

Uutiskirje 20.2.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN ENSIMMÄISIÄ SISÄLTÖJÄ JULKI!

Uutiskirje 10.1.2018

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN EARLY BIRD -LIPUT MYYNNISSÄ 18.1. SAAKKA!

Mediatiedote 7.12.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENA TULEE JÄLLEEN!

Uutiskirje 27.4.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN OHJELMA VALMIS!

Uutiskirje 21.4.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN OHJELMA TÄYDENTYY!

Uutiskirje 11.4.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMA JULKI!

Uutiskirje 29.3.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN CLOSE-UP –HAASTATTELUSSA SUPERCELLIN VIESTINTÄJOHTAJA!

Uutiskirje 22.3.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN UUSIA AIHEITA: LISÄTTY TODELLISUUS, SISÄLTÖJEN SUOJAAMINEN JA TAPAHTUMA-AREENOIDEN KILPAILUKYKY

Uutiskirje 6.3.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENASSA PUHUTAAN VIIHDEMEDIASTA JA TÄHTIKULTTUURISTA!

Uutiskirje 14.2.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN EARLY BIRD –LIPUNMYYNTI KÄYNNISSÄ KE 15.2.2017 SAAKKA!

Mediatiedote 30.1.2017

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENAN ENSIMMÄISET SISÄLLÖT JULKI – TAPAHTUMAA ISÄNNÖI JUSSI HEIKELÄ!

Mediatiedote 7.12.2016

ENTERTAINMENT BUSINESS ARENA KOKOAA VIIHDETEOLLISUUDEN TOIMIJAT HELSINKIIN

Yhteistyössä